Teknisk säljare

AVT Industriteknik söker teknisk säljare av kundanpassade produktionslösningar. Vi söker dig med erfarenhet av automation, maskiner eller automatiserad produktion.


Beskrivning av tjänst

Som teknisk säljare av kundanpassade produktionsutrustningar utgår du ifrån kundens krav och behov och tar fram maskinkoncept och effektiva produktionslösningar. Ofta utvecklas teknisk lösning från grunden där stora delar utvecklas i projekten. Tjänsten kräver stor förståelse för automatiserad produktion och kunskap kring vilka lösningar som är möjliga. Till din hjälp finns några av branschen vassaste ingenjörer, en egen produktionsanläggning med alla kompetenser i huset. Som säljare tar man fram teknisk lösning, tar in offerter från leverantörer, samt räknar på kostnader för material och tid. Teknisk lösning och koncept presenteras för kund samt offereras. Vi har en stor andel återkommande kunder men även etablering av nya kunder är vanligt. Hos oss på AVT erbjuds du inte bara spännande och utmanande arbetsuppgifter, utan också stora möjligheter att utvecklas tillsammans med branschens trevligaste arbetskamrater. Som teknisk säljare är du en nyckelperson inom AVT och rapporterar direkt till VD.


Din Profil

Vi söker dig som har utbildning inom relevant teknikområde samt relevant erfarenhet från försäljning. Du har gärna tidigare erfarenhet från maskinkonstruktion, projektledning eller produktionsutrustningar. Du har minst 2-3 års erfarenhet från försäljning och gärna 5-10 års övrig industriell erfarenhet. Som person är du driven, analytisk, engagerad och har en känsla för affärer. Du har en vana av att skapa relationer med olika personer från underhållspersonal, tekniska chefer till vd. Du är en duktig på att presentera fördelar med lösningar och att skapa ett förtroende hos kunden. Projekten drivs från Alingsås men kontor finns även i Göteborg.


Om Företaget

AVT förser industriföretag i Sverige och övriga Norden med monteringslinjer, robotceller, specialmaskiner och automationsutrustning med inriktning mot monteringsprocessen. Vi åtar oss projekt med allt från utveckling, tillverkning och installation, till mindre maskiner, ombyggnationer samt serviceuppdrag. Vi arbetar med den senaste tekniken inom maskinkonstruktion, robot, vision och styrsystem. Med egen CNC-verkstad, stor montagehall samt alla kompetenser under samma hus är vi en komplett automationsleverantör. AVT har en stark ägare, Latour Industries International inom Latourgruppen vilket ger en trygghet för våra kunder och anställda.


Skicka din ansökan till: jobb@avt.se
Har du frågor kring tjänsten kontakta VD Martin Book, 0322-642515.