Ldm Doublechamber

Täthetsprovning

Täthetsprovningsmaskiner Kontikab

Under varumärket KONTIKAB erbjuds läcksökningsutrustning, utbildning och support inom industriell täthetskontroll som säkerställer era produkters kvalitet.

KONTIKAB lösningar för noggrann industriell täthetsprovning täcker allt ifrån mindre manuella testmaskiner till helautomatiska integrerade system som är helt operatöroberoende med sekventiellt arbetande vakuumkammare, där bland annat provtryckning, grovläcktester, finläcktester, mediepåfyllning och återvinningssystem arbetar helt automatisk.

Vårt breda industriella kunnande säkerställer rätt lösning för era specifika behov. Vi är vana att arbeta med både stora och små organisationer med fokus inom olika produkter så som bränsletankar, AC system, värmepumpar, kompressorer, högspänningsbrytare samt olika produkter och delsystem för batterier.

Vi arbetar med vakuum och integraltestmetod som mäter totalt faktiskt läckage, lufttrycksbaserad mtäthetsprovning, tryckdifferensmätning samt massflödesmätningar.

 

Luftbaserade lösning

Förutom täthetsprovning med vakuumkammare och spårgaser erbjuder AVT lösningar med inom luftbaserad testning. Läcksökning via instrument som på olika sätt kan väta tryckfall, flöde eller tryckstegning. Lösningar baserade på instrument för tryckdiffernsmätning, Absoluttrycksvätning, vakuummätning eller flödestester  byggs automatiserat eller som mindre fixturer på en ergonomisk bänk.

Miljö

Inom täthetsprovning och läcksökning arbetar och verkar vi för att säkerställa de ökande krav och regler om miljömässigt hållbara produkter. Genom innovativa lösningar och med miljö i fokus hjälper vi till att sänka emissioner samt erbjuda lösningar som möjliggör övergång till miljövänligare köldmedier.

AVT har via varumärket KONTIKAB i över 30 år levererat kundanpassade lösningar till kunder runt om i världen. Med läcktestutrustning från KONTIKAB hjälper vi er ta kontroll över er kvalitet. Klicka in på www.kontikab.com för att läsa mer om industriell täthetsprovning och läcksökning.

Applikationer inom täthetsprovning

Kontikab levererar täthetsutrustning till bland annat följande applikationsområden:

 

  • Automotive
  • AC-Komponenter
  • Switchgear
  • HVAC&R
  • Batterisystem
Daniel Stålrud

Daniel Stålrud

Project and Sales manager

Tel: +46 322-64 25 38
Email: daniel.pettersson@avt.se