Täthetsprovning och industriell läcksökning

Läcktestning och täthetsprovning

Innovativa Lösningar för Läcktestning och Täthetsprovning 

Med över 30 års erfarenhet erbjuder KONTIKAB, en del av AVT, högkvalitativ läcksökningsutrustning, instrument samt skräddarsydd utbildning och support för effektiv täthetskontroll inom industrin. Våra innovativa lösningar säkerställer era produkters integritet och kvalitet, från bränsletankar och AC-system till värmepumpar, kompressorer och högspänningsbrytare.

Från Manuella Testmaskiner till Helautomatiska System

Vårt utbud av lösningar för industriell täthetsprovning spänner från mindre manuella testmaskiner till helt automatiserade system som opererar oberoende av operatörer. Våra sekventiella arbetssystem med vakuumkammare hanterar allt från provtryckning och grovläcktester till finläcktester, mediepåfyllning och återvinning, utan manuell inblandning.

Expertis över Ett Bredt Spektrum av Industrier

Vår djupa förståelse för olika industribehov och vår flexibilitet att anpassa oss till både stora och små organisationers unika krav gör oss till en föredragen partner. Vi tillämpar avancerade metoder som vakuum- och integraltestning, lufttrycksbaserad täthetsprovning, tryckdifferensmätning och massflödesmätningar för att uppnå totalt faktiskt läckageupptäckt.

Luftbaserade Täthetsprovningssystem

Utöver våra vakuumkammare och spårgaslösningar, erbjuder AVT även luftbaserade täthetsprovningssystem. Dessa system använder instrument för att noggrant mäta tryckfall, flöde eller tryckökningar, och kan konfigureras för automatisk användning eller som manuella fixturer för en ergonomisk arbetsstation.

Miljöhänsyn i Fokus

I linje med de växande miljökraven är vi engagerade i att utveckla hållbara lösningar för täthetsprovning och läcksökning. Våra innovationer syftar till att minska emissioner och främja användningen av miljövänligare köldmedier, vilket bidrar till en hållbarare framtid.

Varför Välja KONTIKAB för Din Läcktestning?

Välj KONTIKAB för en pålitlig partner som levererar skräddarsydda lösningar anpassade till era specifika behov, med en stark inriktning på kvalitet, innovation och miljöansvar. Upptäck mer om våra lösningar för industriell täthetsprovning och läcksökning på KONTIKAB.com.

Applikationer inom täthetsprovning

Kontikab levererar täthetsutrustning till bland annat följande applikationsområden:

 

  • Automotive
  • AC-Komponenter
  • Switchgear
  • HVAC&R
  • Batterisystem
Daniel Stålrud

Daniel Stålrud

Project and Sales manager

Tel: +46 322-64 25 38
Email: daniel.pettersson@avt.se